Welcome 2010..

memang banyak kenangan manis dalam 2009..

2009 aku grad dengan diploma dan jd 1st year student untuk degree di negeri yang sama tapi tempat berlainan..

aku sangat berterima kasih untuk peja,fizai,miro,miro anif,nomi,along,nani dan tidak lupa juga untuk adik tersayang EZZAT cause sudi mai mlawat aku..

dalam masa beberapa bulan kat umt ni aku asyik buat comparison je..antara udm dan umt..dan biasanya aku akan jumpa kebaikan udm dan nampak kekurangan umt..
azam tahun baru aku,lepas ni tobat dah aku tak nak cari kekurangan umt.aku nak jadikan kekurangan umt satu peluang untuk aku jadi manusia lagi matang,lagi berdikari dan lagi power mcm power root..

entry kali ni aku nk post pasal bestnya umt..

dalam banyak2 aktiviti yang aku join,program branding umt student paling best..
ni la antara aktiviti yang aku dapat wat kat umt tapi tidak di udm..


dapat naik boat laju..bukan ferry tau..ferry da banyak kali..(jan yang rock pun mabuk :p)


nila pemandangan negeri terengganu..penuh dengan bukit..1st time tengok pemandangan negeri terengganu luar dari terengganu(betul ke ayat ni?)


first activity..korang nampak x boat tu?kami kene berenang dari pantai ke boat then terjun boat berenang balik ke pantai..mmg btul2 water confident la..




yeah..akhirnya sampai jugak..misi berjaya...


muka cool..rasa macam da boleh ganti datuk malik mydin je..:)

second day.

first activity..
canoe..


aku macam bese r couple ngan jan..sama2 kecik(perasan)masa kayak ingat dah mana kiri mana kanan..fasi tergelak2 agi..mesti dalam kepala fasi tu cian budak ni..dah masuk u kiri kanan pun tertukar lagi..by the way..yang sebelah tu fasi..sume fasi pakai macam ninja..masa kami berkayak,orang lain ketepi,kami ketengah..lenguh fasi nak coverd


tara..tadi rasa macam nak ganti dato malik mydin,sekarag tak nak dh..nak jd atlet canoe plak macam bro fendi(atlet canoe terengganu dan atlet canoe negara..


lepas canoe,hiking la plak...rasa macam menawan puncak everest la plak..banyak bende jumpa tinggalan orang vietnam..ni salah satu..memorial..diaorang wat ni sebagai tanda penghargaan kat sultan sbb bagi diaorang duk cini..ayat dia lawak giler..
"pihak kami berbesar hati kerana tuanku membri peluang untuk kami menjadi pendatang tanpa izin disini"..hehehe..diaorang entah paham ke tidak maksud pendatang tanpa izin tu..


ni ahli group aku..masa hiking ni along ada citer dia kata kat kawasan ni jangan terkejut,sume benda ada,masjid ada,gereja ada,disko pun ada..puyyo..buat disko dalam hutan..dalam otak kami,pergh demandnye orang vietnam..along kata lagi,klaukorang nak tau yang duk kt sini dulu sumenye golongan bangsawan..kamipun..oooo...patutla..he3..


yeay..da habis hiking..

lepas tu pegi fishing plak..he3


sebelum naik boat..semangat ni nakpi mancing..


tara..da dapat ikan..mancing mmg seronok bagi yang tak mabuk..prof kata bila lagi nak rasa mabuk free..xpyah minum air setan..prof ciap ajak aku challen dia..sapa dapat ikan paling byak..prof dapat 10ekor masa 45 minit..aku?dapat 2..dua ape?dua ribu? tidak..200?tidak..20?tidak..yaa..dua ekor..ok la kan..

last skali activity snockelling..tp da xlarat nak amik gambar..
malam tu ada bbq..best..
esok da balik





nila fasi2 yang jaga kami..



bergaya ngan boat umt sebelum balik


ngan bro fahrin ahmad..for abg naim,thanks jaga snokell,abg fuad jg fishing,tuan faisal as a fasi dan along hiking and abang aizat for canoe..

survival laut mmg enjoy..love all off you...

Nihon No Drama

Jom kita pegi jepun kejap...

Sabtu
2009.10.03
Audotarium mahyuddin fpe.umt
7.30-5.00p.m
Salam semua..
Amende la tajuk yang aku bagi ni..
Nak tau?
Meh nak citer..

Pd hr tu aku..aku kena pi berlakon drama jepun da..langguage festival..participation from japanese,france n arabic..group aku kna turn ke 4..ok la..ciap kna pakai yokatai...he3..hensome x aku pkai yokatai?sampai nak termuntah bc skrip..ingat ms present final project dulu..ngan supervisor2 skali muntah..he3..



Nila wtak2nya

Narrator-shazana san
Hero-Urashimataroo-azmi san
Penyu-Kame-nasrun san
Puteri dan mak-Ohimesama&okaasan-jannah san
Obasan-mak cik tua-ili san

Aku jd narrator je pun..tp susah wo..nk kna jg pronounsation..xcukup nafas n xde suara aku dibuatnya..
Urashomataroo tu mcm herola..skali....lastnya hero jd burung da...apo nak dikato..si janla kecian...kejap jd mak,kejap jd putri..berlapis2 baju dia..

Cerita ni cerita dongeng jepun..
Cerita dia mcmni..si urashimataroo ni bdk baik,nelayan...mak dia suh kahwin,xnk..konon nk jg mak..skali dia jmpa penyu kna buli..dia tolong penyu tu...pastu bila dia pi mengail lg..pkai pancing woo..xpkaila jala2ni...nelayan laut dalam..he3...penyu tu pi jumpa dia..penyu tu ajak pi istana..rupanya penyu tu macam raja la..pastu dia ikut...lama duk istana..dia nak balik...penyu tu bawak balik...alih2..mak dia da xde..dia jumpa makcik..makcik tu cakap la yang budak ni tinggalkan mak dia..dia pun cakap...3 thun jepun..pakcik tu kata...hotak kau3 thun...kau ni blajar math x?300 thun la..dia pun sedih..dia bukak hdiah pteri bg then jd tua n burung..moral dia..jgn tinggal mak ayah..kan da jd burung...nak menyamakan apa yang narrator cakap dengan apa yang hero buat punyala susah..maklumla cakap bhs yang dua2 bengong nak paham..tp okla..dapat no 6 drp 11...target no 1...dari blakang...hih2....coz practise 2 hari je..dapat jgak hadiah..:p..

N la gelagat kitaorang time nak wat langguage festival tu..



time rehearsal..org suh wat rehearsal..dia duk posing..




mak ngan hero ms rehearsal..


tara...pd hari persembahan..berdebar woo..


discussion sblm persembahan..msing2 muka cuak..heh3..



tengah belakon..



narrator dengan muka seposen..



gambar narrator lai..suka hatila...nikan blog narrator..


narrator,taroo merangkap cnior n ohimesama..



barisan pelakon..





ape ke jenis baju la ni..

Sempena bulan ramadhan yang lepas...aku ada terniat nak khatamkan al-quran dalam ms sebulan tu..tp klau aku buat seorang,mnala termmpu..aku pun decide nk join progrm tadarus..kt cni best tau..diaorang xlbihkan mna2..sebb sumenye basic sains..klau kt udm dulu..budak pengajian islam yang concure..ktaorg terpnggir..berblk cter asal..aku pun msk..kbtuln ada kt surau program tu..semasa brefing ustaz kata progrm ni 100hours..msia book of record..mak aih..biar betul..ustz pun ckp..first btlkn niat..kita msk ni bukan sbb sijil.tp kerana allah..mmg btl..aku xkshpun psl sjil tu..aku pun tatau npe..n nasib baiknya..jadual aku kena time orang bebuka..7-8,5-6,7-8mlm..huhu..rezki kn..dpt berbuka freee..he3..bebudak laki kt cni best tau..xmcm kt udm..nmje pengajian islam..xtgur orang..padahal...dia yang lebih..bebudak kt cni mmg responsible la...tp udm tmpat paling best blajar woo..ni la gambar2 yang sempat di di snap..




my group



tengah tunggu turn..



concerntrate..jgn kacau...



majlis penutup..



da abiss..

salam semua..selamat hari raya..
Blog da jd sarang tebuan…he3..banyak cerita sebenarnya yang nak dikongsi..tapi tula..masa membataskan..time ada kuliyah..penuh sehari..time xde plak,xde langsung menyebabkan malas nak mandi n p mana2..2minggu kebelakangan ni asyik bz ngan test je..sekarang..exam plak..pas2 bleh balik...yeay..ramai kenkawan aku xpuas hati pasai diaorang kata aku duk trg..bleh balik tiap2 minggu..tahun ni aku posa n berbuka 3hari je tau kat umahh..hu3..sedih..most of time spent kat hostel..bulan posa la paling sibuk..sebab aku xambik koko sem ni,jdaku terpaksa aktifkan diri,klaux xdpt hostel woo..aku happy sngt coz pd bulan posa haritu aku dpt posa,slat trawih,sahur n bbuka ngan ngan best fren time kt al-falah dulu.4 thun xjmpa beb..rndu gler kt dia..agknya 4thn lg cmni la rs ridu aku kat ex udm..berbalik citer asal..kbtulan nadia blk cuti summer..xpasai2 dia jd student umt untk 2hr…

Aku join gema merdeka konvoi berbasikal dia pun nyibuk jgk..aku p bazaar ramadhan dia ikut jgk..ibaratnya dia jd ekor akula 2,3 hari tu..sampai aku pi toilet pun dia ikut. ciandia...



Jaguh angkat berat umt bersama bodyguardnya..sebelah knannya nadee the truth.. khas diimport dr Egypt n sblah kirinya jan the great.. diimport dr dungun..heh3..


Ditengah2..Jaguh basikal litar tok jembal bersama pom2 girl..



Persaingan sengit..jan yang kerisauan takut dikalahkan oleh pelumba yang handal2 belaka..



Briefing sblm acara..dalam ramai2 ni..sorang ada budak sesat..ntah cmna dr egypt sesat ke umt..



masing-masing sibuk dengan kenderaan masing2..



jangan tertipu..semua tu basikal pinjam je..heh3



setelah 4 tahun xberjumpa..akhirnya dapat naik basikal sesama..



Slps knvoi.Jan n nad..mesra..Walaupun Cuma 2 hari baru kenal....ukhuwah fillah..




Setelah berkonvoi..dr kiri..nadia,ekin,yana,jan,nadia,kak lina dan..ehem2..he3..

malam tu kami bukak pose sesama..syukur sangat nadia n jan dapat saling menerima..ciap kd geng kamcing lagi..lepas solat terawih,pak sedara nad mai ambik..tok nadia ciap bawa ole2 lagi..aku dapat hantar sampai kat pintu pagar umt je..akhirnya rindu terubat..sedih woo.entah bila lagi kami akan berjumpa..klau salah seorang Dr kami pergi dulu..itulah perjumpaan terakhir kami....aku doa semoga lepas ni masih ada peluang...isnin malam nad msg ckp dia da blik ptrajaya n lepas raya dia akan fly..meneruskan perjuangan..
ps/jan ms mjlis pnutup tu..gmbar yang muncul kt slide asyik muka nad je..he3..kecut jgk perut..he3..nad tau sy dpt no 3 dalam cipta pantun jenaka..rasamacam nak tergolek ketawa coz xcy..jan ngan muka xpuas hatinya nak pi bakar bilik jkpp..heh3.




Hmmmmm...Cccccakkkk!!!

DeDiCateD To YoU..

Tanggal 15 julai 2006,aku dimasukkan ke UDM kampus KUSZA untuk menyambung pengajianku..
masa tu..sapa pun aku tak kenal..masuk2 kelas,ada la budak pompuan tu tegur..
"second intake ye?"aku pun jawab.."ye"...dia pun cakap"maknanya awak kawan sy la ye..he3"aku pun senyum je..dari hari kehari..aku semakin kenal dia..1st time jumpa,kenal muka..sampai sekarang aku ingat wajah dia..dia cantik..ayu..nak tengok gambar dia?



esoknya tau nama dia..nama dia nor hafizai amzah..
tinggal kat chabang tiga..da ada pakwe..ni gambar pakwe dia..



eh betul ke pakwe fizai ni?
he3
pejam celik..pejam celik,da tiga tahun aku kenal dia..dan kami dah pun berpisah kerana menuntut ilmu.aku tetap rindukan dia..
dan hari ni...
umur dia dah genap 21 tahun..
tiga tahun berturut2 yang lepas,kami sambut birthday dia bersama..
To My Beloved Friend Fyza..Happy BirtDay To you..Hope U are Sucessful in life and be a good muslimah..ameen..


haa..ni barubetul pakwe dia..he3

MaLu....

salam semua...

Hari-hari terakhir di UDM ni baru la aku ngan sume geng2 aku yang sememeh ni gatai2 kaki nak meronda terengganu..3 tahun duk sini,memerap dalam udm je..satu lagi sebab dulu xde kenderaan..kebetulan plak sepanjang kami kursus ni c.amni bagi pinjam kete..thank you miss..asyik bejalan la kitaorang kebelakangan ni..tambah plak peja bawak kete..semalam kami pegi la jenjalan lagi..cadangan awalnya lepas magrib..magrib tu hujan lebat..tula...fadil suh solat dulu tak dengar..kitaorang pun pi dinner dulu..thanks amin coz treated me a lolypop..he3..pastu hujan berhenti..agenda diteruskan ke taman syahbandar...jalan punya jalan..sesampai je...aik,nape pulak kat taman awam batu buruk?macam beser la...nani yang jadi tourist guide kami..sebenarnya nani bwk kitaorang lalu je..tapi xsempat sampai kat syahbandar,budak2 ni nak berhenti kat tengah jalan..pong-pang pong-pang amik gambar kat ctu,baru la bertolak ke syahbandar..sesampai je kat syahbandar..wooo...ada funfair..ape lagi..masuk la..tp mahai nak mampus..sesi bergambar pun mula..masa nani nak amik gambar ak kat satu tempat tu..aku pun berlari-lari manja la nak posing..tiba-tiba...bedebuk!! beserta suara orang melatah"opocot bom meletup.."..sape yang jatuh?akula yang jatuh..aduih..sakitnya...tapi masa tu tak rase sakit dahh..maluuuuuu oooo...mamat yang melatah tu siap gelakkan aku lg....hampeh btul..tak gentleman langsung..bukan nak gi tolong pun aku..watpe nak gi tolong aku,bukan kenal pun..jan bila dah tengok mamat tu gelak,dia pun gelak sekali..waaaa....benci...tangkap gambar tetap diteruskan..hihi..dengan muka seposen aku pun pi kat nani..nani tanya sakit X?canteeek punya landing..pastu dia gelakkan aku..aku pun jerit kat dia..waaaaa...maluuuuuu...malu wooo...tempat ramai orang tu..kami pun gi main kete langgar ngan apekebenda ntah nama mainan tu..main terbang2..masa main kete langgar..orang lain duk gedebung gedebang langgar sesama mereka,aku ngan nani duk gedebung gedebang duk belanggar ngan benteng..tak pi langgar orang lain..taknak menyusahkan orang lain la katakan...maklumla..kami kan budak baik...ankat bakul sendili..hehehe..pak cik yang jaga tu dah duk gelakkan kitaorang sebab tak gi langgar orang lain..kete ktaorang spesel ckit...orang lain jalan kedepan,ktaorang jalan kebelakang..apparaa....abis main dekat kul doblas..kami pun
jalan kejap pastu chow..sampai hostel 12.30..sesampai tengok lutut dua2 darah..aduih..tangan plak calar dua2..nasib baik pakai jeans..klau pakai track tataula..pastu barula rasa sakit..Best Betul la hadiah semalam..dapat sakit+malu..free je dapat..


sakit woo...

Rabu..
27 mac 2009..
10.15 a.m

Dengan semangat yang waja,aku dan roomate aku datang awal pagi ni..minggu kedua ni,tiada lagi encik mahayudin yang cukup sabar melayan karenah kami..yang kadang-kadang wat lawak tak menjadi dan kami tak gelak..tapi yang dia tak wat lawak tu la yang slalu kami gelakkan sebab lawak bagi kami..faci yang selalu dibuli oleh jan..Minggu ni mr.balan..indian BOY..jauh dari khayalan kami,dia seorang yang handsome,sebelum ni kami bayangkan mr.balan ada perut seperti orang mengandung 7 bulan..tapi hakikatnya dia memang pandai jaga badan..ape lagi ye kitaorang bayangkan..kitaorang bayangkan dia pakai serban orang singh..tapi takpun..rambut dia hitam ikal..jan da jatuh hati..daripada panggilan sir/mr. skrang dia panggil abang..hahaha..panjang betul intro aku..tak masuk tajuk agi..hari aku datang pepagi dapat la cek tagged,fs blog n macam2 lagi..he3..tengah2 cek. mr balaan masuk..semalam dia masuk mintak permission pegi minum kopi dulu..harini masuk.
mr.balan:"ok,kita wat kuiz ape yang kita blajar semalam..SHAZANA!..mcmna nak install yum..""
aku:"aik,macam nama aku je..tengah blur2..aku pun jawab jela..bla..bla..bla..."hahaha...
mr balan:"nurul jannah! how to install pro.."
dengan yakinnya jan pun jawab
jan:"bla..bla..bla.."
mr.balan:"wrong"
dia pun jawab la...bla..bla..bla..
jan pun garu kepala dengan muka pening2.
jan:"aik,macam jawapan aku bagi tadi.."
aku n nani dah pegang perut gelak kat blakang..hahaha..
skrang ni orang2 yang tak kena soal lagi tengah bedebar..hehehe..
setakat hari ni..kami kena pay attention betul2 bila dia cakap..klau tak,jgn harap bleh faham..
time rehat n balik,dia kan marah sape2 yang tak rehat or balik.."wei balikla".."wei rehatla"..
macam-macam..



ni yang kitaorang bayangkan he3..


haa..yang ni la dia..handsome tak?:-)

KAHERAH 17 Mei - Api tersembur keluar dari pentas utama dan kabus mengelilingi seorang lelaki muda berjubah sebelum dia menghampiri mikrofon dan merenung serius ke arah kamera dan memulakan nyanyian yang diiringi alunan irama gendang.

"Saya mengakui Allah sebagai Tuhan, agamaNya sebagai anutanku, dan PesuruhNya sebagai ikutanku," demikian lirik nyanyian yang didendangkan di depan penonton yang dipisahkan antara lelaki dan wanita.

Pemuda ini adalah seorang peserta dalam rancangan realiti format American Idol versi Islam yang dilancarkan bagi mencari dan mempromosi bakat untuk saluran video berunsur Islam yang pertama dalam dunia Arab.

Stesen televisyen satelit, 4shbab yang membawa maksud 'Untuk Pemuda-pemudi' adalah hasil buah fikiran petugas media Mesir, Ahmed Abu Heiba yang menegaskan misinya adalah untuk menyebarkan mesej bahawa orang Islam juga boleh menjadi moden dan berhubung dengan dunia hari ini.

"Sebelum ini, kita gagal menyebarkan mesej ini. Apa yang saya cuba lakukan adalah menggunakan bahasa universal muzik untuk menunjukkan rupa sebenar Islam," kata Abu Heiba semasa ditemuramah baru-baru ini.

Saluran baru yang dilancarkan pada Februari dan dapat ditonton di negara-negara Arab adalah satu usaha untuk menarik perhatian anak muda yang lebih mementingkan agama dan pada masa sama, berdepan pengaruh pop Barat. - AP

klau aku tanya korang pasal latest malaysian idol mesti korang bleh jawabkan..
cuba klau aku tanya pasal islamic idol,korang tau ke?
saje je untuk ingatan semua..kita duk agungkan penyanyi,tak kemana pun..huhu
adape from blog bro hamdi..jangan marah ye..:)




Padan Muka..

Salam semua..

Hari ni merupakan hari ketiga aku berkursus linux.hari ni aku nak bercerita pasal padan muka..nape ngan padan muka?padan muka sape?..meh nak citer..hari pertama kitaorang sampai sini kitaorang diberitau yang kursus akan diadakan di makmal teknologi multimedia..punyalah seronok kitaorang..naktau sebab pe?sepanjang tiga tahun kat sini kami tak pernah masuk makmal ni..hahaha..padan muka..budak2 it memang tak dibenarkan masuk makmal ni kecuali ada program..yang keduanya semalam..sesampainya kat makmal ni,en.mahayudin pun gitau,"kita ada test assesment,buat dalam masa half an hour"ambbik kau..punyala terkejut beruk kitaorang sebab pada awal kursus dah diberitahu takde ape2 asessment..padan muka kitaorang..tapi nasib baik soalan tak susah..yang ketiganya lepas dia kutip asessment tu..ciap bagi extra time lagi..dia pun cakap..sebenarnya asessment ni hanya untuk uji sejauh mana pengetahuan saudara saudari pasal linux..dan markah ni tak termasuk dalam graduation nanti..HAHAHA..padan muko...punyala berguni2 jawapan kitaorang da bagi..letih tulis..last2 dia buat sesaje je test tu nak bagi kitaorang gabra..nak marah la jugak....kesimpulannya..padan muka kitaorang..sape suruh tak wat revision..kwang3...

linux

salam semua..
sekarang ni sem break da start,tapi aku masih lagi di bumi UDM..nape plak?tak balik umah ke?da balik la..tapi sekarang aku tengah mengikuti kursus linux yang dianjurkan oleh fakulti selama 19 hari..yang tukang ajarnya plak dari Mdec+Msc..ada 3 orang tenaga pengajar..minggu pertama ni en.mahayidin..minggu seterusnya,aku pun tatau sape yang akan ajar..klau korang nak tau,linux ni sejenis OS..mungkin budak2 yang tak bese ngan IT tak penah dengar kot..OS tu pulak yang bese ramai orang guna adalah windows.tapi linux ni lagi power la..sebab en muhayidin promote..hahahari pertama agak boring sebabnya semalam semuanya teori..pagi tu,ok lagi coz sumenye bersemangat..masuk sesi kedua..sumenye dah gelisah..jan cakap en mahayidin macam dodoi dia,nani plak tengah duk tulis2 boleh teerlelap..nasib baik en tu tak sedar..dia cakap awal2 dah,"sesi petang ni memang bosan,saya tak heran sape tido,klau yang tak tido tu saya pelik,tapi klau sape tido,saya jentik hidung..".tapi takdela bosan sangat sebab da bese masuk kelas teori..jadi,takdela yang kena jentik hidung..hu3..k.la..nanti aku wat posting lain..nak wat praktikal ni..adios

Fuhh Lega...

Salam semua..

leganya rasanya selepas semua tugasan selesai..
Exam da habis..present da lepas(entry present lepas ni akan diposkan)..thesis tunggu jilid..
Semalamlah rasanya tidur paling nikmat sekali setelah 6 bulan berjuang menyiapkan semua tugasan yang di amanahkan oleh pensyarah-pensyarah kami..jumaat ni aku akan berangkat pulang ke rumah..tinggallah segala kenangan bersama pelajar-pelajar DTM batch 06..Selepas ini masing-masing dengan haluan masing-masing..ada satu lagi kerja yang belum selesai iaitu menghadiri kursus linux pada pertengahan mei ini..terima kasih kepada sahabat-sahabatku kerana sudi berkongsi suka dan duka sepanjang tiga tahun kita bersama..jasa dan budi kalian akanku kenang sampai bila-bila..Doa kuiring agar ukhuwah yang terjalin kekal selamanya..setiap yang Allah aturkan adalah yang terbaik untuk hamba-hambanya..siapa tahu rahmat disebalik kejadian..semoga perpisahan ini yang terbaik untuk kita semua..Kita berpisah kerana mengejar cita-cita dan ilmu..Moga perpisahan ini menguatkan lagi ukhuwah antara kita..Semoga wujud lagi lorong-lorong pertemuan antara kita semua..semoga redha Allah mengiringi perjalanan hidup kita ..amin...

salam semua..

alhamdulilah..satu paper dah selesai..selepas present semalam,rasa lega yang amat..
lepas tu tido tak sedar pape dah..selepas beberapa hari mengorbankan aktiviti yang paling best iaitu...TIDO...hahaha....semalam group aku dah abis present dan semuanya berjalan lancar..hari ni adalah hari last seminar dan kejap lagi ada majlis penutup..orang tengah present,aku duk online..hahaha..
banyak pengorbanan yang kami buat untuk final year projek projek ni..harap2 dpt lulus dengan cemerlang la...

antara pengorbanan yang kami buat adalah

1 blik tak tau rupa dah..lebih teruk dari kapal titanic pecah..tak caya?


tak caya tengok sendiri gambar ni..






ni antara baju2 yang tak berlipat..baju2 yang tak basuh tak leh la tunjuk kan..
sebabnye..dua kali ganda dari yang ni..:-p






kesian..bilik sape la ni..tengok je..jangan komen pape ye...





nila tempat kitaorang jalankan aktiviti menyiapkan projek akhir..hehe






lepas ni akan di post pasal sepanjang present..plak

Newer Posts Older Posts Home